kohupiimakook rosinatega

Vana hea kohupiimakook rosinatega

Traditsiooniline nõukaaja teralise kohupiimaga kook, mille peale üksnes mõtlemine paneb juba suu vett jooksma.  Kook on oma kasinate koostisainete poolest võluv oma lihtsuses ja maitsev igas olukorras. 

Selles retseptis on lisatud ka sidrunit, mida võid vastavalt enda maitsele kasutada või mitte.

Vaja läheb:

(kui tahad teha suure ahjuplaaditäie kooki, võta topeltkogus)

Põhi:

120 grammi võid

2,5 dl jahu

1 tl soola

0,5 dl suhkrut

1 muna

Sega kõik koostisained (või peaks olema toasoe), veereta tainapall ja pane külmkappi vähemalt pooleks tunniks seisma. Siis võta välja ja laota küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse vormi põhjale ühtlase kihina.

Täidis:

 

1/2 kilo vanillikohupiima (algselt oli teraline kohupiim, kuid võid teha ka kohupiimapastaga)
250 grammi hapukoort
3 suurt või 4 väiksemat muna
2 dl suhkrut
1 sidruni mahl ja riivitud koor
3 spl tärklist või jahu.
100 gr rosinaid

 

Võid teha tihedama koogi ilma munasid vahustamata. Siis sega munad suhkruga. Lisa kohupiim, suhkur, hapukoor, sidrun, rosinad ja tärklis lihtsalt segamini ja vala vormi põhja küpsetuspaberile laotatud põhja peale.

 

Vaata ka Tuuli Mathiseni teiste hääde toitude retsepte http://toiduteemal.blogspot.com.ee/

 

0 Kommentaarid

Kirjuta kommentaar

Kas soovid sõna sekka öelda?
Palun tee seda, sinu arvamus on tähtis!

Lisa kommentaar