Nostalgiline lumepallisupp
Lumepallisupp on tõeliselt nostalgiline klassika. Vanaema juures maitses see magustoit nii-nii hästi. Otseühendus lapsepõlvega…
Vaja läheb:
Liiter piima
4 muna
125 grammi suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl maisi- või kartulitärklist
Valmistuskäik:
Pane munavalged ja -kollased eraldi kaussidesse. Munavalgetele lisa paar supilusikatäit suhkrut ja vahusta korralikult tugevaks vahuks. Aja potis keema piim ja vaiksel tulel olles pane sinna lusikaga munavalgest pallikesi. Lase keeda ühel ja teiselt poolt ning võta siis välja (vahukulbiga on kõige parem).
Ülejäänud suhkur ja vaniljesuhkur lisa munakollastele, vahusta helekollaseks vahuks, sega hulka ka tärklis ning kalla sellele segule veidi kuuma piima peale (kui kallad kohe munakollase vahu kuuma piima sisse, siis saad omleti).
Sega piima ja munakollase vaht kausis ja kalla nüüd see segu kuuma piima sisse, sega pidevalt ja lase segul pakseneda, kuid ära keeda. Kui segu on piisavalt sametine ja veidi paksenenud, pane see magustoidukaussidesse ning tõsta peale lumepallid.
Vaata ka Tuuli Mathiseni teiste hääde toitude retsepte http://toiduteemal.blogspot.com.ee/
Kirjuta kommentaar
Kas soovid sõna sekka öelda?Palun tee seda, sinu arvamus on tähtis!