trühvlid

Kreemised mascarpone täidisega trühvlid

Mis saab olla armsamat, kui väike isetehtud kingitus oma kõige kallimatele. Imemaitsvad trühvlid on just midagi sellist, millega tasub Valentinipäeval ennast ja oma sõpru hellitada. Poodides pakutavad südametega mõmmid või südamemustrilised sokid on küll vahvad, aga sugugi mitte personaalsed ja viiendat korda sarnast “üllatust” viia pole ka ehk kõige parem mõte 🙂

 

Lahendus on aga lihtne. Lihtsam kui ehk arvatagi oskad. Nelja komponendi ja väikese ettevõtlikkuse toel võib valmis teha imamaitsvad ja vägagi isiklikku kingitust võimaldavad trühvlid. Mõnusa pähklise tummise maitse annab neile trühvlitele Monbana šokolaadijoogi pulber, millest ei pea sugugi ainult jooki valmistama. (Kuid selle võib asendada ka kakaoga.)

 

Vaja läheb:

200 g mascarponet, toasoojana

3-4 sl Monbana šokolaadijoogi pulbrit

soovi korral 1-2 sl Vana Tallinna likööri

terveid röstitud sarapuupähkleid

200 g tumedat šokolaadi

kaunistamiseks pähkleid, kuivatatud roosiõielehti, nonparelle vm meelepärast

 

Valmistuskäik:

Sega toasoe mascarpone Monbana šokolaadijoogi pulbriga. Kui soovid,lisa ka väike või natuke rohkem kui väike sorts Vana Tallinna likööri. Sega kõik ühtlaseks. Võta umbes dessertlusikatäis mascarpone kreemi. Peida sinna keskele üks terve sarapuupähkel.

Aseta mascarpone pallikesed paariks tunniks külma. Kui mascarpone on tahenenud, sulata vesivannil 200 g tumedat šokolaadi. Kasta pallikesed šokolaadi sisse ja aseta siis majapidamispaberile. Lase šokolaadil hanguda.

Paki vastavalt soovile ja maiusta kas ise või vii sõbrale kingituseks.

 

Vaata ka Tuuli Mathiseni teiste hääde toitude retsepte http://toiduteemal.blogspot.com.ee/

 

 

0 Kommentaarid

Kirjuta kommentaar

Kas soovid sõna sekka öelda?
Palun tee seda, sinu arvamus on tähtis!

Lisa kommentaar